Başvuru tarihi geçmiştir
Yarışma Amacı: Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği ve Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği ortaklığında yürütülen kampanya projesi hak temelli bir eşitlik anlayışının toplum tarafından içselleştirilmesini amaçlıyor.
Sanatsal üretim, gücünü diğer ifade biçimlerinden farklı olarak, tanımsız bir ifade olanağı yaratmasından alır. Bu tür bir özgürlük alanı, bir toplumda farklı seslerin duyulması açısından ayrımcılığa karşı çoğulculuğun ifade özgürlüğünün teminatıdır. Proje kapsamında düzenlenen ve ayrımcılıkla mücadelede sanatın dönüştürücü gücünden beslenmeyi öngören grafik tasarım yarışması, Türkiye’de insan hakları aktivizminin devamlılığının sağlanmasını ve hak temelli sivil topluma duyulan ilginin artmasını amaçlıyor.
“Ayrımcılık” teması üzerine düzenlenen grafik tasarım yarışması, ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerini hedeflemekle birlikte, sanatçıların ve konuya ilgi duyan herkesin katılımını bekliyor.
*Yarışmaya katılacak tasarımlar ırkçılık, din ve inanç ayrımcılığı, cinsiyet ayrımcılığı, engelli ayrımcılığı, göçmenlere yönelik ayrımcılık, nefret söylemi, dil ayrımcılığı vb. konularda tekli ayrımcılık üzerine eğilebileceği gibi çoklu ayrımcılık içeren konuları da ele alabilir.
**“İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası”, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Demokrasi ve İnsan Hakları Avrupa Aracı (DİHAA) tarafından desteklenmektedir.
Yarışma Takvimi:
- Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2019
Seçici Kurul:
Katılım Koşulları:
- Yarışmaya 40 yaş altı herkes katılabilir.
- Afişler Türkçe dışında bir dilde ifade, cümle ya da metin barındırıyor ise katılımcılar bu ifade, cümle ya da metinlerin ayrı bir dosyada Türkçe çevirilerini de göndermelidir.
- Yarışmaya 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren hazırlanmış tasarımların sahipleri başvurabilir. Herhangi bir yarışmadan ödül almış olmak katılıma engel değildir.
- Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru formunu Eşitlik Forumu web sitesinden edinebilirler. (www.esitlikforumu.org )
- Katılımcı en fazla 3 tasarımla yarışmaya katılabilir.
Nasıl Katılırım?:
- Yarışmacı çalışmasını yukarıda belirtilen özellikleri dikkate alarak CD’ye kaydedecektir. Bu CD’lerin en son 31 Ağustos 2019 Cuma günü saat 17.00’e kadar posta/kargo’ya verilmiş olması gerekir.
- Adres: Eşit Haklar İzleme Derneği Hamalbaşı Cd. Kamer Hatun Mahallesi, 22/2-3, 34435, Beyoğlu/İstanbul
- Katılımcılar, ayrıca, en geç 31 Ağustos 2019 tarihine kadar aşağıdaki belgeleri esitlikforumu@gmail.com adresine, konu bölümüne “İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası Grafik Tasarım Yarışması” notunu ve tasarım sahibinin adını yazarak göndermelidir:
Ödüller:
- Birincilik ödülü: 500 Euro
- İkincilik ödülü: 400 Euro
- Üçüncülük ödülü: 300 Euro
Yarışmayı Düzenleyen:
- Eşit Haklar İçin İzleme Derneği,
- Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği
- Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği
İletişim ve Ayrıntılı Bilgi için:
[button color=”orange” link=”https://www.esitlikforumu.org”]YARIŞMA SİTESİ[/button]
İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası afiş yarışmasında da ayrımcılık yapılıp 40 yaşın üstünde olduğum için katılamamak…
Eskiden burada kullanıcıalr yorum yazarlardı. Şimdi kimsenin yorumu yok. Çünkü yorumları yayınlamıyorsunuz.yazdığım iki yorumu yayınlamadınız mesela. Bunu da yayınlayacağınızı sanmıyorum.Her şeyin tadının bozulması gibi bu site de bozulmuş maalesef.