Başvuru tarihi geçmiştir
Yarışma Amacı: Çalışan sınıfının önemli yere sahip olduğu ortaçağ şehri ve sanayi alanı Saint-Denis, zamana ayak uydurmak için köklü değişimlere uğramıştır. Tarih ve miras yönünden zengin olan şehir, geçtiğimiz 30 yıllık süreçte benzeri görülmemiş bir biçimde değişmiştir. Nüfus artışının örneği olan SaindDenis’te 109.000’i aşkın kişi yaşamaktadır. Saint-Denis sürdürülen şehirleşme politikaları, inşaat politikalarıyla birlikte sürekli gelişen yaşam standartları ve dinamik yapısıyla yeni kişilere de kucak açmaktadır. Sakinlerinin yaşam ortamını geliştirmek ve sürdürülebilir bir şehir inşa etmek amacıyla Paris’in kentsel kısmını 21. yüzyıla yakışır bir metropole dönüştürmeyi hedefleyen “Grand Paris” projesi ile Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları (2024), Saint-Denis’in kalkınmasında hızlandırıcı etkenlerdir. Yarışmanın konusu; konut, eğitim ve dinlenme alanlarının birleştirildiği yeni bir yaşam alanı tasarlamaktır. Saint-Denis’in eski sanayi bölgesi Coignet Enterprise’yi hem bölgenin tarihi mirasının izlerine hem de günümüz mahallelerinin ihtiyaçlarına uygun bir yeşil yaşam, öğrenme ve dinlenme alanına dönüştürmektir.
Yarışma Süreci:
- Yarışmanın İlanı: Ocak 2020
- Ulusal Birinci Aşama Proje Teslimi: 9 Mart 2020 Pazartesi, Saat 23:59 (web sitesine dijital yükleme)
- Ulusal Birinci Aşama Sonuçların duyurumu: 16 Mart 2020 Pazartesi
- Ulusal İkinci Aşama Proje Teslimi: 15 Nisan 2020 Çarşamba, Saat 23:59 (web sitesine dijital yükleme)
- Ulusal İkinci Aşama Jüri Sunumu: 18 Nisan 2020, Cumartesi
- Uluslararası Aşama Sunum Teslimi: 30 Nisan 2020, Perşembe, Saat 14:00’a kadar
- Uluslararası Aşama Jüri Sunumu: 3 – 6 Haziran 2020, Paris
Katılım Koşulları:
- Yarışmanın ilk aşamasına üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrenimi devam eden 1 Ocak 1993 ve sonrası doğumlu lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabilir.
- Yarışmanın ulusal aşamasında, her grupta en az bir mimarlık öğrencisi olması şartı aranır.
- Takım üyelerinin, öğrencilik durumlarını, bağlı bulundukları yüksek öğrenim kurumundan alacakları belge ile kanıtlamaları gerekmektedir.
- Katılım bireysel olarak veya 2 kişiden oluşan ekipler halinde olabilir. Yarışmacı sadece tek bir proje grubunda yer alabilir.
- Seçici kurul ve organizatör kuruluş bünyesinde (İzocam A.Ş., Rigips, Weber), yarışmayla ilgili çalışanlar, yarışmanın her hangi bir evresinde görev almış olanlar ve bu kişilerle birinci dereceden akrabalığı olanlar projelerini teslim etseler bile yarışmaya katılmamış sayılırlar.
- Yarışmaya katılmak isteyen tüm öğrenciler www.saint-gobain.ogrenciyarismasi.com sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak kayıt olmalıdır. Ekip halinde yapılan başvurularda her üye için ayrı form doldurulmalıdır. Yarışmaya kayıt yaptırmayan öğrenciler projelerini teslim etseler bile katılımları geçersiz olacaktır.
- Projesini teslim etmeyen ve ulusal aşamada finale fiziksel olarak katılmayan ekip üyesi olması durumunda proje diskalifiye edilir.
Ulusal Jüri:
- Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Yük. Mim.
- Ali Erkan Şahmalı, Günarda Proje Yönetimi Genel Müdürü
- Yük. Mim.Durmuş Dilekçi, Dilekçi Mimarlık Kurucusu
- Yük. Mim. Hakan Demirel, Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı
- Doç. Dr. Gülten Manioğlu, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi
- Prof. Dr. Mehmet Çalışkan, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi
Ödüller:
Ulusal İkinci Aşamada dereceye girecek projeler para ödülü ve Paris’de gerçekleşecek uluslararası finale katılma hakkı kazanır.
- Birincilik ödülü : 10.000 TL
- İkincilik ödülü : 7.500 TL
- Üçüncülük ödülü : 5.000 TL
İletişim ve Ayrıntılı Bilgi:
[button color=”orange” link=”https://www.izocamogrenciyarismasi.com/”]YARIŞMA SİTESİ[/button]