Tasarım Yarışmaları
  • Hakkımızda
  • Bize Ulaşın
  • Ajanda
  • Blog
  • Tasarım Yarışması Gönderin
  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • MİMARLIK
  • GRAFİK
  • MODA
  • FOTOĞRAF
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ
  • HABERLER
Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • MİMARLIK
  • GRAFİK
  • MODA
  • FOTOĞRAF
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ
  • HABERLER
Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
Tasarım Yarışmaları
Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
Ana Sayfa SONUÇLAR

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Logo Tasarım Yarışmasında Kazanan Çıkmadı

2 Mayıs 2016
Reading Time:1 mins read
21
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Logo Tasarım Yarışması
REKLAMLAR

AFAD Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından hazırlanan ve AFAD’ın yeni yüzünü, kimliğini ve marka değerini ön plana çıkaracak, ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek logonun özgün tasarımı yarışmasıdır. Yeniden tasarlanması planlanan AFAD logosunun, yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye algısı oluşturacak, AFAD’ın bir Türkiye kurumu olduğu anlaşılacak şekilde hizmet etmesi amaçlanan logo yarışması sonuçlandı.

Son dönem logo yarışmalarında karşılaştığımız sonuçlanmama problemi bu yarışmada da devam etti.

30 Mart 2016 tarihinde son bulan yarışma sonucunda kurumumuza 550’nin üzerinde logo ile başvurular gerçekleşmiştir. Başvuru sahiplerinin logo müracaatları ön jüri tarafından, başvuru koşullarına uygunluğu açısından değerlendirilmeye tabi tutulmuştur. Ön elemeyi geçen logolar jürinin değerlendirmesine sunulmuştur. 480 logonun değerlendirildiği çalışmada yarışma şartnamesinde “Yarışmanın amacı ve konusu” başlıklı paragraftaki

            “AFAD Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından hazırlanan ve AFAD’ın yeni yüzünü, kimliğini ve  marka değerini  ön plana çıkaracak, ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek logonun özgün tasarımı yarışmasıdır.

            Yeniden tasarlanması planlanan AFAD logosunun, yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye vurgusu oluşturacak, AFAD’ın bir Türkiye kurumu olduğu anlaşılacak şekilde hizmet etmesi amaçlanmıştır”  ibaresinde amacı karşılayan bir logoya rastlanılmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgiliYazılar

İTÜ 250. Yıl Logo Yarışması Sonuçlandı
SONUÇLAR

İTÜ 250. Yıl Logo Yarışması Sonuçlandı

by TY
30 Haziran 2022
32. Ankara Film Festivali Afiş Tasarım Yarışması Sonuçlandı
SONUÇLAR

32. Ankara Film Festivali Afiş Tasarım Yarışması Sonuçlandı

by TY
22 Ekim 2021
Bursa Kent Mobilyaları Tasarım Yarışmasında Kazananlar Belli Oldu
SONUÇLAR

Bursa Kent Mobilyaları Tasarım Yarışmasında Kazananlar Belli Oldu

by TY
17 Ekim 2021
Çivril Belediyesi Logo Tasarım Yarışması Sonuçlandı
SONUÇLAR

Çivril Belediyesi Logo Tasarım Yarışması Sonuçlandı

by TY
1 Ekim 2021
İlham Dolu Sofralar Tasarım Yarışması 2021 Sonuçlandı
SONUÇLAR

İlham Dolu Sofralar Tasarım Yarışması 2021 Sonuçlandı

by TY
29 Eylül 2021
Sonraki Yazı
4. Zeki YURTBAY Seramik Tasarım Yarışması

4. Zeki YURTBAY Seramik Tasarım Yarışması

Almanya Federal Cumhuriyeti  Türkiye Büyükelçiliği Rozet Tasarımı Yarışması

Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Rozet Tasarımı Yarışması

Yorumlar 21

  1. Bekir says:
    9 yıl öncesinde

    Duyduğum en saçma açıklamalardan bir tanesi. Değerlendirmeye alınan 480 logodan hiç birini beğenmemişler. Sanki kendi logoları çok güzel. Merak ediyorum acaba nasıl bir kriter dizisi seçmişler.

    Yanıtla
  2. bıdıbıdı says:
    9 yıl öncesinde

    Site yönetimindeki arkadaşlar, afad için gönderdiğim logoları size göndersem yayınlayabilir misiniz. ayrıca yarışmaya katılan diğer arkadaşlar da logolarını gönderse, biz de görsek ve bi kanaate varsak. böyle saçma sapan bir iş olmaz.

    Yanıtla
    • Bekir says:
      9 yıl öncesinde

      Ben yolladım ancak şu ana kadar yayınlayan olmadı.

      Yanıtla
    • ayseergun20@gmail.com says:
      9 yıl öncesinde

      Bence çok iyi fikir. Şeffalık adına zaten yapılması gereken, tüm çalışmaların kamuoyuna sunulmasıdır. Bu, yarışmayı düzenleyen kurumun da herhangi bir çalıntı eser spekülasyonundan kendisini korumak anlamında anlamlı olacaktır. Eğer tasarimyarismalari.com bunu sağlayamazsa, bana gönderilen çalışmanın yer aldığı her e-maili, e-mail sahibine diğer çalışmaları göndermek suretiyle yapmaya gönüllüyüm.

      Yanıtla
  3. ayseergun20@gmail.com says:
    9 yıl öncesinde

    1-Sonuçlar 5 Nisan 2016′ da açıklanaktı. Ancak bu duyuru,15 Nisana ve sonrasında da belirsiz bir tarihe ertelendi. Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ?
    2- Hiçbir çalışmada Türkiye algısının oluşturulamadığı gerekçe gösterilmiş. O halde 480 çalışma nasıl ilk elemeyi geçip değerlendirilmeye alınabildi ?

    Yanıtla
  4. Tuğba says:
    9 yıl öncesinde

    Birde bunu öğrendiler :)))))) sadece gülüyorum . Sen yarışma yapıyorsan öyle ya da böyle katılanlar arasından birinciyi ikinciyi vs. seçmek durumundasın. Bu düpedüz insanları kandırma , umutlarıyla oynama boşa kürek çektirme. ^ün 5 in hesabı için komik duruma düşüyorlar yarışmayı düzenleyenler. Bu üçün beşin hesabını yapanlar, 480 katılımı umarım hiç bir yerde kullanmazlar.

    Yanıtla
  5. Victor Razdich says:
    9 yıl öncesinde

    Yarışmanın en başından işlemlerin amatörce sürdürülmesinden sonucun böyle olacağı belliydi.. Bence altından kalkamayacakları bir işe giriştiler ve sonucu da bu oldu. Daha yanlış olan ise bu bir yarışma ise bir birinci seçilmeliydi en azından bunca insanın emeğine saygı adına.

    Bizlerin zamanından eksildi ise AFAD ın majından eksildi ki bu yarışmanın kazananı yoksa kaybedeni açıkça belli.

    Yanıtla
  6. ahmet says:
    9 yıl öncesinde

    çooookkkk şaşırdım

    Yanıtla
  7. bıdıbıdı says:
    9 yıl öncesinde

    Hocam böyle devlet kurumlarına iyilik yaramaz. Bunlara Gaziantep Belediyesi için yapılan stok sitelerinde 10-15 dolara satılan logoları 800 BİN LİRAYA iteleyeceksin. Ancak böyle yaranırsın. Stok sitelerinde bi A harfi bulup gönderseydik keşke.

    Yanıtla
  8. Ayşe Aydınoğlu says:
    9 yıl öncesinde

    AFAd’ın bu yaptığı ilerisi için logo talebinde olan firmalara kötü örnekte oluşturacaktır. Açıkça bugün dahi görülüyor ki tasarım camiası ve çalışmalarına karşı saygı yok. Türkiye bugün kopyalayan ülkeden yaratıcı ülke konumuna yükselmeye çalışırken yapılan son derece yanlış.”Uluslararası Kamu Markası Ödülü” alan bir kurumun dahi tasarımcılara bu denli yanlış emeklerine saygısızca yaklaşabiliyorsa diğer firmalardan ne beklenir.

    Bu bir yarışma olduğuna göre bir birincinin belirlenmesi de yarışma protokolünün gereği olsa gerek. Dahası ortada yalan yanlış bir şartname olsada bu iki tarası bağlamaz mı? Yarışmayı düzenleyenin sonuca ulaştırmak gibi bir sorumluluğu yok mu? Bunu bir başkasının da yapmayacağı ne malum. Kusura bakmayın ben bir profesyonel olarak bu duruma çok içerledim bu durumdan bundan sonar yarışma düzenleyen herbir kurum da etkilenecektir. İlerisi için yarışmalara sadece amatörler katılıyor gibi bir eleştiri getirme hakkını da yarışma düzenleyicilerinden almış oluyor.
    Kriteri “amacı karşılayan logoya rastlanmamıştır” olarak belirlemek kanaatimce yeterli değil kaldıki 480 başvurudan durumun bu kadar vahim olacağı düşüncesinde ben değilim belki amatörler de katılmış olabilir ancak yıllarını bu işe verenlerinde olduğunu ben kendimden de biliyorum.

    Yukarıda bir teklif var logolarımızı bu sitede paylaşmak üzerine tasarımyarışmalari.com aracı olursa ben bu sürece 5 logomla katılabilirim.

    Yanıtla
  9. eren says:
    9 yıl öncesinde

    Ay yıldız iliştirilmiş bir logo bulamamışlar demek ki, illa ki herşeyde Türkiye vurgusu yapmak için ay yıldız olacak.

    Yanıtla
    • ayseergun20@gmail.com says:
      9 yıl öncesinde

      Benim beş tasarımımdan bir tanesinde ay-yıldız vardı. ( tam da bu sebeple kullanmıştım) Bizzat biliyorum. Ayrıca, diğer iki tasarımımda da, Türkiye’ nin turistik logosu nda kullanılan formlara benzer formlar yer alıyordu. Haydi benim çalışmalarım beğenilmemiş olsun. Ön elemeyi geçen 480 logonun hiç mi bir tanesinde Türkiye vurgusu yoktu ?? Afad’ ın yaptığı bu açıklama son derece saçma ve temelsizdir.. Afad, bu yarışmada gösterdiği tutumdan ötürü kaybettiği itibarını, yarışmaya katılan tüm çalışmaları kamuoyuna sergilemekle geri kazanma çabasına girmelidir. Ayrıca, site yönetimi olarak, siz bu sergileme işini üstlenip üstlenmeyeceğinizin bilgisini vermelisiniz.

      Yanıtla
  10. Ferat says:
    9 yıl öncesinde

    Bu sonuca hiç şaşırmadım doğrusu.

    Yanıtla
  11. Ziya Thttp://ziyatatar.blogspot.com.tr/atar says:
    9 yıl öncesinde

    Arkadaşlar, bu tür yarışmaların artık cılkı çıktı. Toplu ve en ağır eleştirileri birlikte yapmaya çalışalım. Biraz olsun ciddiye almaları gerekir ama zihniyet belli. Hele ki birde Resmi kurum logo yarışması olunca işte sonuç… Özel yarışmalar içinde durum aynı. Katılanların logolarını cesaret edip birkaç sayfada yayınlasınlar da görelim kim ne yapmış, veya nasıl bir üç kağıt dönüyor. Yapılan logo yarışmalarında kazananlara biraz dikkat ettiniz mi bilmem ama eminim ki sizde benim gibi geriliyor hatta deliriyorsunuz. Katılımcı tüm arkadaşlara Saygılar…

    Yanıtla
  12. gökç says:
    9 yıl öncesinde

    bu da moda oldu artık

    Yanıtla
  13. Heper says:
    9 yıl öncesinde

    Tam bir fiyaskooo.. Biliyordum böyle olacağını..kaç kere aradım kurumu..bir daha ne bu kuruma güvenirim ne de siteye…

    Yanıtla
  14. samuell says:
    9 yıl öncesinde

    arkadaşlar gece gündüz yapılan çalışmalar sonucunda yuzlerce eser olusturduk ve sonuc husran..ve bu eserler kımın elinde nerde ve nasıl kullanılacak belli değil..bu işin içinde olan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum…

    Yanıtla
  15. Creativ Director says:
    9 yıl öncesinde

    Tüm tasarımcı arkadaşların dikkatine. Lütfen artık bu siteyi ve bu sitede bulunan logo yarışmalarına katılmama kararı aldım çünkü bu ülkede emeğe saygı olmadığı gibi kendilerini kurumsal olarak nitelendiren ve burası için seçici kurul oluşturan firmalara artık iş falan yapmayınız. Ha birde bu seçici kurul kim kimlerden oluşuyor ne iş yapıyor hepsinden ötesi bu seçici kurul demekki kendilerini bile seçemezken tasarımcıların yaptığı işleri seçemeyecek kadar bu işlerden bi haber olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bu site kendini bu konuda sorumlu hissetmek zorunda. Burada yapılan çalışmalarda yapılan eserleri profesyonel kişiler tarafından yapıldığını burası torna tesfiye atölyesinin olmadığını bilmek zorundalar. Burada kimse işe yeni başlamıyor herkes işine karşı sorumluluk ve bir okadar da profesyonel kişilerden oluşuyor. Bizlerin yaptıklarını değil kendi camiasındaki insanların yaptıklarını seçen bir kurulun olduğunu artık düşünmekten de kendimizi alamıyoruz. Bu site bir an önce daha kurumsal bir hale gelmek zorundadır. Ve ben kendi adıma ve tanıdığım tüm tasarımcıları da bu sitede yayınlanan ve bundan sonra yayınlanacak olan hiçbir projeye katılmamasını söylüyorum. Siz tasarımcıların da buna karşı yaptırımlarınızın olacağından hiç kuşmum yok. Çünkü sadece AFAD ile sınırlı kalmıyor buna benzer bir çok firma çalışılan onca eser arasından seçim yapamıyor. Bu da demek oluyor ki bundan sonra siz yurt dışına verin bu işlerinizi arkadaşlar milyon dolarlar ödeyin bence bu daha mantıklı nasıl olsa çoook bütçeniz var nereye nasıl harcayacağınızı bilemediğiniz bütceleriniz. Bu siteye Artık İş Yapmıyorum.

    Yanıtla
    • Ertunç Öner says:
      9 yıl öncesinde

      Yorumunuz için teşekkürler ancak bazı konulara açıklık getirmekte fayda var. Bu yarışmaları biz organize etmiyoruz, sadece duyurusunu siteye koyuyoruz. Katılıp, katılmamak tamamen tasarımcının elinde olan bir durum -ki güvendiğimiz yarışmalarda özellikle başvurulması gerektiğini belirtiyoruz. O yüzden bizi suçlamanızı gerektirecek bir durum yok.
      Daha açık bir örnek olması açısından Kütahya Belediyesi Logo Tasarım Yarışması ödül artırılarak yeniden başladı, bize de yayınlamamız için tekrar gönderildi ancak yayınlamayacağımızı çünkü daha önceki yarışmanın sonuçlanmadığını kendilerine bildirdik.
      Keşke kamuya açık bir platformda bu şekilde kesin yorumlar ve suçlamalar yapmadan önce mail atıp durumu sorsaydınız.

      Yanıtla
      • ayseergun20@gmail.com says:
        9 yıl öncesinde

        Ertunç Bey, onca emeğin karşılığı olamaz ama şunu yapabilmelisiniz :
        Size yarışmaya gönderdiğimiz çalışmalarımızı gönderelim. Siz de yayınlayın. Hepsi bu..Bunu yapıp yapmayacağınızın bilgisini bile veremediniz günlerdir. Umarım yorumumu yayınlarsınız.

        Yanıtla
        • Ertunç Öner says:
          9 yıl öncesinde

          Ayşe Hanım,
          Daha önceki tecrübelerimizden şunu gördük ki, bu tip çağrılarda sadece 4-5 adet logo geliyor ve ne yazık ki sonuca ulaşamıyoruz.
          Bazı yarışmalarda bunu denedik ancak olmadı, olamadı. Aslında sistemimizi tamamen değiştirmek istiyoruz ancak malum onun da bazı maddi yükleri var.
          Hakaret vb olmadığı sürece yorumları yayınlıyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

          Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Populer Yarısmalar

  • 2025 COLIN’S Denim Fikrim Tasarım Yarışması

    2025 COLIN’S Denim Fikrim Tasarım Yarışması

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Çanakkale Belediyesi 61. Uluslararası Troia Festivali Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • 0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Adana 5 Ocak Stadyumu Kent için Dönüşüm Yarışması Sonuçlandı

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • İklim Mücadelesi Tasarım Yarışması: Redesign Everything Challenge

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
Tasarım Yarışmaları

Tasarimyarismalari.com disiplinler arası bir paylaşım ara yüzü oluşturmak için kurulmuş interaktif bilgi ağıdır.

DAHA FAZLA »

Son Yazılar

  • 2025 COLIN’S Denim Fikrim Tasarım Yarışması
  • (başlıksız)
  • Open Design İstanbul Tasarım Yarışması: CNC Takım Tezgahı için Robotik Yükleme/Besleme Sistemi

Kategoriler

  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • FOTOĞRAF
  • GRAFİK
  • GÜNCEL
  • HABERLER
  • İletişim
  • MİMARLIK
  • MODA
  • MÜHENDİSLİK
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ

© 2011 Tüm Hakları Saklıdır

Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • MİMARLIK
  • GRAFİK
  • MODA
  • FOTOĞRAF
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ
  • HABERLER

© 2011 Tüm Hakları Saklıdır