Tasarım Yarışmaları
  • Hakkımızda
  • Bize Ulaşın
  • Ajanda
  • Blog
  • Tasarım Yarışması Gönderin
  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • MİMARLIK
  • GRAFİK
  • MODA
  • FOTOĞRAF
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ
  • HABERLER
Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • MİMARLIK
  • GRAFİK
  • MODA
  • FOTOĞRAF
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ
  • HABERLER
Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
Tasarım Yarışmaları
Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
Ana Sayfa HABERLER

İstanbul Mimarlık Festivali 2020’nin Programı Açıklandı!

İstanbul Mimarlık Festivali 5-11 Aralık 2020 Tarihlerinde Dijital Olarak Gerçekleşecek

1 Aralık 2020
Reading Time:6 mins read
0
İstanbul Mimarlık Festivali 2020

İstanbul Mimarlık Festivali 2020

Share on FacebookShare on Twitter
REKLAMLAR

The Circle ve Binat İletişim & Danışmanlık’ın ortaklığında, VitrA’nın ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Mimarlık Festivali, 5-11 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle “Paradigma Kayması” temasını ele alacak.

Mimari odaklı bir kültür, sanat ve araştırma platformu olan The Circle ile mimarlık yayıncılığı ve sektörel iletişim projeleri yapan Binat İletişim & Danışmanlık, İstanbul’a bir mimarlık festivali kazandırmak için işbirliği yaptı. 5-11 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan İstanbul Mimarlık Festivali 2020’nin danışma kurulunda İpek Akpınar, Müge Cengizkan, Ela Çil, Sibel Dalokay, Neslihan Dostoğlu, Deniz Güner, Yeşim Hatırlı, Sinan Logie, Kerem Piker, Dürrin Süer, Ertuğ Uçar ve Zuhal Ulusoy yer alıyor. Festival kapsamında İstanbul’u merkez alan etkinlikler, pandemi koşullarına uygun şekilde açıkhava fiziksel mekânlar ve dijital yöntemler arasında denge sağlanarak kurgulanıyor.

  1. yüzyılın ilk 20 yılını geride bırakırken mimarlık bağlamında yapılanlar henüz radikal bir şekilde değişmemiş olsa da konular çok değişti. İstanbul Mimarlık Festivali, ilk yılının teması “Paradigma Kayması” ile mimari dile yeni giren kavramların mekândaki yansımalarının peşine düşmeyi amaçlıyor. Belirlenen tema etrafında kent – mimarlık odağında bir tartışma ve paylaşma platformu kurmayı hedefleyen festival, sadece mimarları ve sektör temsilcilerini değil, kentlilerin genelini kapsayan bir diyalog aracılığıyla kente sahip çıkmayı ve kente dair yeni fikirler üretmeyi hedefliyor.

Toplumun her kesiminden tasarıma ve mimarlığa meraklı, kentle ilgili diyalog üretmeye hevesli herkesi kapsayacak içerikler oluşturulmayı hedefleyen festivalin programında, Uykudan Önce (Çocuk) Kuşağı, Kampüs Kuşağı, Sinema Kuşağı ve Açık Rota gibi kategoriler altında toplanan etkinliklerin yanı sıra, açık çağrı yoluyla dahil edilen 12 farklı etkinlik bulunuyor.

Konuşmalar, Paneller, Sunumlar

İstanbul Mimarlık Festivali’nin keynote sunumlarını 6 Aralık Pazar günü “Köye Doğru: Türkiye’nin Değişen Beşeri Coğrafyası ve Mekân” başlıklı konuşmasıyla Zafer Yenal, 8 Aralık Salı günü “Self Sufficient Sustainable Living” başlıklı konuşmasıyla White Arkitekter yöneticisi Oskar Norelius ve 10 Aralık Perşembe günü “Architects Declare” başlıklı konuşmasıyla Feilden Clegg Bradley Studios ortağı Peter Clegg yapacak.

Bihter Çelik ve Onur Atay moderatörlüğünde 5 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek olan “Mimarlığın Biçimleri: Farklı Coğrafyalar- Mekanlar – Üretim Yöntemleri” başlıklı panelde farklı coğrafyalardan benzer dertlerle bir araya gelen pratikler (BitsToAtoms, Herkes İçin Mimarlık, Urban Dig, Urban.Koop, Tbilisi Architecture Biennial, Todo Por la Praxis) kamusaldan dijitale mekanı her yönüyle tartışacak.

Docomomo Türkiye’nin ilki İstanbul Mimarlık Festivali’nde gerçekleşecek olan “docomomo kayıtta” etkinlik dizisi, eğitim, yayın, medya vd. ortaklıkların sunduğu olanaklarla modern mirasın belgelenmesi ve sunumuna bakışı, yeni açılımları gündeme taşıyacak. Etkinlik kapsamında 8 Aralık Salı günü Elvan Altan, Deniz Güner, Ebru Omay, Yıldız Salman ve Nilüfer Yöney’in katılacağı panelin yanı sıra Burak Öztürk, Devrim Besim Yücel, Lale Özgenel ve Selda Bancı video sunumları gerçekleştirecek.

Ytong Mimari Fikir Yarışması’nın İstanbul Mimarlık Festivali kapsamında 9 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek oturumunda, Celal Abdi Güzer, Nevzat Sayın, Melike Altınışık, Semra Uygur ve Ömer Selçuk Baz, 2019 yılında yarışan projeler üzerinden mimarlık eğitiminin geleceğine yönelik öngörüleri ve mimarlık eğitiminden beklentileri, yaklaşık olarak 2 dönemdir devam eden mecburi uzaktan eğitim deneyimi ile de karşılaştırarak ele alacaklar.

Ayrıca Piknik Works kurucusu Oğul Can Öztunç, Günlük Hayat Dedektifleri projesi kapsamında Mimarizm’in desteği ile gerçekleşen çevrimiçi atölye “Ev Dosyası” çalışmasının çıktılarını paylaşacak ve “Ev Dosyası: Kesit Atölyesi” başlıklı atölyeyi yürütecek.

İstanbul Mimarlik Festivali Programı 2020
İstanbul Mimarlık Festivali Programı 2020

Açık Rota Etkinlikleri

Kişisel gezi rehberi olarak tasarlanan mobil uygulama KarDes’te bulunan Sarıyer Turu’ndan seçilen beş durak ile Azaryan Yalısı, Beyaz Park Gazinosu, Rusya Sefareti Yazlık Binası, Deniz Kızı Eftalya ve Kocataş Yalısı’nın hikâyeleri canlı yayında izlenebilecek. Etkinliğe KarDes ekibinden Rudi Sayat Pulatyan ve mimarlık tarihçisi Zafer Akay da anlatıcı olarak katılacak.

Kentin şehirlerarası ve uluslararası bisiklet bağlantı rotaları kapsamında çalışan İBB İstanbul EuroVelo Koordinatörlüğü, “Güneyden Kuzeye Suyun İzinde Bisiklet Sürüşü” başlıklı etkinlikte Yarımburgaz’dan başlayarak Sazlıbosna Köyü’nde sonlanacak 20 km’lik rotayı küçük bir ekiple izleyerek çevrim içi ortamda paylaşacak.

“Rum Yetimhanesi” etkinliğinde ise 10 Aralık Perşembe günü Korhan Gümüş, Koray Aydın ve Apostolos Poridis’in katılımıyla bu tartışmalı yapı üzerine bir sohbet ve bina gezisinin yayını izleyicilerle buluşacak.

Uykudan Önce (Çocuk) Kuşağı Etkinlikleri

Cin Ali Müze Sorumlusu Selma Dölek’in yürüteceği “Cin Ali’nin Çocuk Bahçesi” etkinliğinde kısa bir müze turunun ardından Cin Ali kitaplarında yaşayan mekânları konuşulacak ve Ankara’da hâlâ çocukların oyunlar oynadığı Filli Bahçe’nin hikâyesi dinlenecek.

“Kendisibir Felsefe ve Sanat Atölyesi”nde Çağla Gülses’in yürütücülüğünde “Bir fikir nasıl ortaya çıkar? Peki ortaya çıktıktan sonra nerede durur, nerede bulunur, ne zaman kaybolur?” soruları üzerine düşünülecek ve yeni fikirler ve mekânlar tasarlanacak.

Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nden Gizem Kıygı’nın yürüteceği “Çocuklarla Haritalama Atölyesi”nde ise haritacılık üzerine sohbet edilecek ve katılımcılar kendi İstanbul haritalarını oluşturarak kenti yeniden keşfedecek.

“HOP’u HOP diye nasıl kurarız?” başlıklı etkinlikte ise Beyza Gürdoğan ve Ege Sevinçli, Superpool tarafından Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle geliştirilen, bebekleri ve küçük çocukları odağına alan bir seyyar oyun parkı HOP’un nasıl kurulduğunu ve kurmak için nelerin gerektiğini anlatacak.

Kampüs Kuşağı Etkinlikleri

“Paradigma Kayması” teması çerçevesinde kent-mimarlık odağında bir tartışma ve paylaşma platformu kurmak hedefiyle mikrofon, Kampüs Kuşağı kapsamında düzenlenen Açık Kürsü etkinliğinde öğrencilere bırakılacak.

Açık Kürsü’ye başvuran öğrenci kulüpleri/toplulukları/birlikleri, mimarlığa dair her türlü konuyu kürsüye getirerek; dert ettikleri konuları diğer öğrencilerle birlikte tartışacak ve seslerini kampüs dışına taşıyacak.

Açık Çağrı Etkinlikleri

İstanbul Mimarlık Festivali’nin tasarıma ve mimarlığa meraklı, kentle ilgili diyalog üretmeye hevesli herkesi kapsayacak içerikler oluşturma hedefiyle başlattığı açık çağrı sonucu programa eklenen etkinlikler içinde atölyeler, konuşmalar, oyunlar, geziler ve yayınlar gibi pek çok içerik bulunuyor.

Etkinlik detayları ve katılımcı başvuruları İstanbul Mimarlık Festivali web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

MUBI ile Sinema Kuşağı

İstanbul Mimarlık Festivali için derlenen özel film seçkisi, dijital film platformu MUBI’nin desteğiyle festival boyunca izlenebilecek: http://mubi.com/istanbulmimarlikfestivali

Film gösterimlerine ek olarak Sinema Kuşağı kapsamında 9 Aralık Çarşamba günü Işıl Baysan Serim’in moderatörlüğünde Havva Alkan Bala, Asu Beşgen ve Yeşim Ustaoğlu’nun katılımıyla “Mimarlık ve Sinema” başlıklı bir panel düzenlenecek.

Performans

6 Aralık Pazar günü akşamı tiyato topluluğu Istanbul Fringe’den Emre Yıldızlar’ın koreografisiyle Denizhan Çay ve Yasemin Kır, “Masa” başlıklı performansı gerçekleştirecek.

İstanbul Mimarlık Festivali’ne VitrA ana sponsor, Nippon Paint Açık Çağrı sponsoru, Kiptaş Akşam Kuşağı sponsoru, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) gün sponsoru; PETRA The Flooring Co., Summa, Velux, Vemus ve Ytong eş sponsor olarak destek veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı’nın iş birliğiyle gerçekleşen festivale AVCI ARCHITECTS, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, KarDes ve MUBI hizmet sponsoru;  Arredamento Mimarlık, bi_özet, Betonart, mimarizm.com, yapı.com.tr ve Yapı Kataloğu basın/medya sponsoru olarak katkıda bulunuyor.

Güncel ve detaylı programı buradan inceleyebilirsiniz: www.istanbulmimarlikfestivali.com/program

Festival üzerine detaylı bilgi için: www.istanbulmimarlikfestivali.com

Festivali sosyal medyada takip etmek için: https://www.facebook.com/istanbulMimarlikFestivali/
https://www.instagram.com/mimarlikfestivali/
https://www.youtube.com/channel/UCZeXEC46SPH9GNHi3zK-jZQ

Festival Künyesi:

Organizasyon: The Circle ve Binat İletişim & Danışmanlık

Proje Koordinatörleri: Dilara Tekin Gezginti, Neslihan Şık, Tolgahan Akbulut

Proje Yürütme Ekibi: Ece Çakır Aidan, Tolgahan Akbulut, Sena Yıldız Akgül, Selçuk Avcı, Banu Binat, Yüksel Demir, K. Bilge Erdem, Ahmet Ergenç, Dilara Tekin Gezginti, Neslihan İmamoğlu, Saitali Köknar, Sibel Senyücel, Neslihan Şık

Grafik Tasarım: Tolgahan Akbulut

Sponsorluk İlişkileri Ekibi: Feyza Baltacı, Ayşegül Tuğtepe

İdari Koordinasyon Ekibi: İpar Demirtaş, Tuğçe Karaduman, Sinem Yılmaz

Yardımcı Ekip: Alp Besen, Enes Yüksel

PaylaşTweet

İlgiliYazılar

İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 başvurularınızı bekliyor!
ENDÜSTRİYEL TASARIM

İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 başvurularınızı bekliyor!

by TY
11 Ağustos 2023
Laleli Keşif ve Kentsel İnfografik Atölyesi (19 ŞUBAT – 6 MART 2022)
HABERLER

Laleli Keşif ve Kentsel İnfografik Atölyesi (19 ŞUBAT – 6 MART 2022)

by TY
9 Şubat 2022
Markut Endüstriyel Tasarım Dergisinin 5. Sayısı Yayınlandı
HABERLER

Markut Endüstriyel Tasarım Dergisinin 5. Sayısı Yayınlandı

by TY
22 Ocak 2021
39. Grafik Tasarım Sergisi
HABERLER

39. Grafik Tasarım Sergisi Yayında!

by TY
1 Aralık 2020
Hakan Gürsü German Design Award 2021 Altın Ödül
HABERLER

German Design Award 2021’de ODTÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hakan Gürsu’ya Altın Ödül

by TY
25 Kasım 2020
Sonraki Yazı
Raf Ürün Dergisi Kapak Tasarım Yarışması 2020

RAF Ürün Dergisi 15. Kapak Tasarım Yarışması

39. Grafik Tasarım Sergisi

39. Grafik Tasarım Sergisi Yayında!

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Populer Yarısmalar

  • İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 başvurularınızı bekliyor!

    İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 başvurularınızı bekliyor!

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • İMMİB 2023 Endüstriyel Tasarım Yarışmaları

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • DENİB DESIGN 3. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • 5. Uluslararası Değişik Doğal Taş Yarışması

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • 13. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması

    0 paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
Tasarım Yarışmaları

Tasarimyarismalari.com disiplinler arası bir paylaşım ara yüzü oluşturmak için kurulmuş interaktif bilgi ağıdır.

DAHA FAZLA »

Son Yazılar

  • İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 başvurularınızı bekliyor!
  • İMMİB 2023 Endüstriyel Tasarım Yarışmaları
  • DENİB DESIGN 3. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması

Kategoriler

  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • FOTOĞRAF
  • GRAFİK
  • GÜNCEL
  • HABERLER
  • İletişim
  • MİMARLIK
  • MODA
  • MÜHENDİSLİK
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ

© 2011 Tüm Hakları Saklıdır

Sonuç Yok
Tüm Sonuçlar
  • ENDÜSTRİYEL TASARIM
  • MİMARLIK
  • GRAFİK
  • MODA
  • FOTOĞRAF
  • SONUÇLAR
  • SÖYLEŞİ
  • HABERLER

© 2011 Tüm Hakları Saklıdır